HISTORIE:

Denne menu, vi har valgt, er alle mine yndlingsminder fra Thailand. Da jeg var en ung backpacker og rejste helt op fra Singapore og endte i Koh Samui. Jeg tog færgen til havnebyen, Surathani. Ved et lille cafeteria i tog kan jeg huske, at jeg sad der ved siden af den lokale bondemand , der havde en kylling i en kasse og så jeg det uendelige rismark, frugttræer og palmer lige passeret forbi. Der smagte jeg ”Tod Man Pla” eller fiskekage for den første gang. De er lidt forskellige og lidt gummiagtige, men smagfuld med den røde karrypasta og lime blade. Helt lækkert og lidt krydret, som er blevet afbalanceret af den marinerede løg og agurk sovs, der blev serveret ved siden af.

Da jeg krydsede grænsen fra Malaysia til Thailand, og det var da jeg lærte mit første thailandske ord 'Nahm' eller vand. Vi stoppede ved små restauranter og så gadesælgere ude foran, hvor de serverede disse lækre “Kylling Satay” -pinde, mit første måltid i Thailand. De blev marineret i den gule karrypasta og serveret med meget flot sød duft ingefær og  jordnøddesovs, der så meget fredeligt ud, men et øjeblik senere begyndte jeg at drikke masser af ’Nahm’, fordi det var så krydret.

Da jeg havde en fri-weekend, og vi besluttede os at tage på en biltur til ’Trat’. Vi sejlede med en fiskerbåd til øen kaldet Koh Chang (Elefantø), der ligger på østkysten af ​​Thailandsbugten. Der fandt vi en lille palmehytte og spiste en meget dejlig frokost ved stranden, “Yum Ta-lay”, som betyder salat med alt fra havet, blæksprutte, rejer, hvid fisk, og det blev himmelsk gjort i denne smukke dressing, der var lavet af fiskesovs, chili, limesaft, hvidløg og korianderrød. En meget god salat at spise, mens du svinger i hængekøjen på den thailandske strand.

"Massaman curry" blev påvirket af det indiske køkken, der stammer fra 230 år siden. CNN, nyhedskanalen listede de bedste 50 retter i verden, og vinderen er "Massaman curry", kongen af ​​karry. Det er en af ​​de mildere karryer, der er stærkt smage af kanel og mørke krydderier. Den kom med lidt jordnødder og serveres med jasmin ris. Ofte spurgte folk, hvorfor de kaldte det ”Jasmin ris”? Myten er, at det dufter som jasmin. Men sandheden  er det er fordi farven på jasmin-blomsten er den samme farve som ris.                                                                                 

                                                      .....skrevet af Henrik Yde Andersen (Michelin stjerne kok fra Kiin Kiin)